26 Temmuz 2010 Pazartesi

Aşkım N'apıyorsun?

Başlıktan da anlaşılacağı gibi hepinizin, özellikle erkeklerin, muzdarip olduğu bir konudan bahsedeceğim. Her an kimle, nerede, ne yaptığını sevgiline anlatma zorunluluğuna ben "raporlama" diyorum. Özellikle hemcinslerimde paranoya düzeyine varan bu "raporlama" olayının ucu Facebook, Messenger, Twitter şifrelerinin sevgiliden alınması ve zaman zaman buralara girip kim ne mesaj atmış, ne muhabbetler dönmüş bakmaya kadar dayanıyor.

Şimdi kabul etmek lazım erkekler de az değiller. Fakat bu işi saplantıya dönüştüren genelde kadınlar oluyor.

Peki neden?

Bana kalırsa bunun en büyük sebebi içimizde bulunan ve açığa çıkmak için fırsat kollayan "anaçlık". Mesela bir kadın erkeğin neler yaptığını denetlerken bunu sadece çevresindeki kadınlardan uzaklaştırmak amacıyla yapmaz. Gizliden gizliye onu her şeyden koruma amacı da vardır bu işin içinde. Aynen bir çocuğu yetiştirir gibi, erkeğin hayatının her alanında söz söylemek isterler. Bu durum iş çantanızdan, pantolon cebinize, cep telefonunuza, faturalarınıza, arkaşlarınıza kadar uzanabilir. Çünkü buralar "korunması gereken" çocuğun dışarıyla ilişki kurduğunda neler yaptığının kaydını tutan birer "kara kutu" gibidir.

Buradan da şuna ulaşıyoruz, eğer bir insanı "çocuğunuz" gibi görüyorsanız onun sadece kendinize ait olmasını istersiniz. Diğer her şeyi ve herkesi rakip olarak görmeye başlarsınız. Yani 24 saat süren bir "denetim ağı" kurmanız bu vesileyle "doğal" bir sonuç oluyor.

Şimdi düşünüyorum da üniversite bitirmiş belki üzerine yüksek lisans ve doktora yapmış pek çok kadın da bu "raporlama" işinin müptelası adeta. Zaten çevremdeki bütün ilişkilerde liseli aşıklar gibi "24 saat cep telefonundan mesajlaşma" olayının fazlasıyla yaşandığını görüyorum. Ve beni bu durum fena irrite ediyor.

Ne kadar saçma.

Erkekler bizim 5 yaşındayken oynadığımız bebekler değiller. Biz de onların evcilik oyunlarındaki konu mankenleri değiliz.

Kadınlar ne zaman büyüyecek acaba?




12 yorum:

  1. Bunun anaçlıkla alakası yok bence. Bildiğin kıskançlık bunun adı.

    YanıtlaSil
  2. Anaçlık değil de kendine güvensizlikten kaynaklanıyor bence...Ha, bir de erkeği kontrol altına alıp domine etme çabası da var..

    YanıtlaSil
  3. Elbette kıskançlık da var. Ama bu ondan öte bir durum bence. Millet kafayı yemiş durumda. Bana sadece bir erkek arkadaşım böyle bir şey yapmaya yeltendi ve zaten ilişki o saat koptu. Ufacık bir şeyden ne kadar bunaldığımı hatırlıyorum. Erkekler nasıldır kim bilir.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Kadınlar sevdikleri erkekleri yeryüzündeki en yakısıklı,en cekici erkek olarak görürler.bu sebeple her erkek potansiyel bir kazanova oluyor kadınlarının gözlerinde.bu durum kendine güvensizlikle de birleştiğinde kadınların baskıları doguyor ve bahsettiğin durumlar su yüzüne çıkıyor.hayat insanları kontrol etmeye calısmakla harcanamyacak kadar degerli ve kısa bu yüzden kendine güvenini kazanmalı ve yan yana yürümeyi bilmeli insan.

    YanıtlaSil
  6. Buna sebebinin kadınların büyüyememesi olduğunu düşünmüyorum. Çevremde kızarkadaşına rahat nefes dahi aldırmayan okadar erkek varki...sürekli arayan nerede olduğunu rapor etmesini isteyen,şarjı bittiğinde kafayı yiyen,kızarkadaşlarımızla muhabeeti zehir eden cinsten. bu ya her iki tarafın olgunlaşamadan ilişkiye başlamasından yada erkeklerin aşırı derecede olan gereksiz koruma duygusundan kaynaklanıyor olsa gerek.ne hikmetse baba olunca kızlarına karşı bu denli korumacı olmuyorlar.yani herdaim arayıp rapor isteyecek cinsten değil.demekki sorun kızların büyüyemesinden değil erkeklerin büyüyememesinden!

    YanıtlaSil
  7. konu büyümekle de alakalı ama tam olarak degil.erkeklerin aklına gelenlerin cogu belki kendi baslarına geldiği için , karsı tarafında basına gelse aynı tepkiyi vereceklerini düşünmekten kaynaklanıyor..herkes kendi yaptıgını karsısındakinin de yapacagını düşündüğü için biraz da bu olayların doz artısı.

    YanıtlaSil
  8. Her zaman şunu söylerim; ilişkisinde mutlu olan kadın/erkek hoş olan durumunu böyle davranarak nahoş hale getirmemeli ve mutluluğunu riske atmamalı. Aidiyat duygusu kadının, sahiplenme duygusuda erkeğin doğasında vardır ama gel gör ki, bu doğa(l) durum gittikçe bozuluyor...

    YanıtlaSil
  9. Ahahaha. :)) Bir de tum arkadaslarina boyle davrananlar var. Anne gibi. :))

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. ben herkese bu yazının üstüne iyi gideceğini düşündüğüm 'Bağlamayacaksın' ı Can Yücel'den gönderiyorum

    YanıtlaSil
  12. Olur bunlar ancak abartmamak lazım.Eski aşklar deşifre olabilir vs..
    Ama genelde çok aldatan erkekler çok kıskanç olurmuş diye bi laf vardır.Çok aldatan değilde cinselliğe biraz daha yatkın olanlar.Bu kadın içinde geçerli olabilir.
    Bunu abartınca artık daha doğrusu adamın facebook şifresine kadar herşeyini öğrenince onunda artık bi özelliği kalmıyor aslında.O yüzden ne olursa olsun bi mesafe bi sınır hep şart

    YanıtlaSil