17 Haziran 2010 Perşembe

Kadın Açlığı

Şu sıralar Kemal Tahir'in Kurt Kanunu adlı kitabını okuyorum. Okudukça Freud'ın insan psikolojisini cinselliğe bağlayan fikirleri aklıma geldi. Diyorlar ki Murat Menteş şu sıralar erkeklerin her an bir kadınla cinsel ilişkiye girebileceğine dair yazılar yazıyormuş. Anlaşılan Kemal Tahir bu durumu yıllar önce, 1969'da, anlatmış.

Lacivert ipekten çarşafının eteklerini serbestçe toplamış... Bacakları harika... Bacakları... Kalçalar... Kıvraklık... Aralanıyor Peçesi... "Hadi oğlum rüzgar! Biraz daha... Biraz dedim..." Kadın rıhtıma atıldı incecik bir yay esnekliğiyle... Yiyecek gibi bakan erkekleri kıvrılıp bükülerek yardı. "Dehşet... Adam öldürür... Nasıl kalça söylemek bu böyle? Memleketli vallah billah yukardan... Yollu hem de... Böyle kalça döndüremez ev piliçleri...

(...)

Naciye oturdu. Erkekten sakınmayı unuttuğu için, ince sabahlığı açılmış, yumruk dizleri görünmüştü. Ayakları da, zevkle öpülecek kadar biçimliydi.

(...)

Karı kolunda büyüyecek bir sepetle çıktı. Biraz ufak tefek ama, belli ki sağlam... Güçlü... Koca sepeti kuş gibi uçuruyor. Çamaşırda bile, kılığı, saçı başı düzgün... Göğüsleri dolgun-dik... Beli ince, kalçaları geniş oynak... "Değerli karıda, göğüs uçları dışarı, topuklar içeri olacak... Tamam... karıda topuklar içeri..."
Belki de bu sebepten iki gecedir, üst üste rüyasına giriyor, yeniyetmeler gibi şeytan aldatmasınaa uğruyordu. Yalandı. (Kemal Tahir- Kurt Kanunu)


Açıkçası bunları okuyunca çok şaşırdım. Erkekler gerçekten de kadının en basit yerlerinden bile tahrik oluyorlar mı? Normal acıkır gibi sekse de açlık duyuyorlar mı? Böyleyse gerçekten zor olmalı.

9 yorum:

  1. Yaşar Kemal inde bi kaç romanında bu tarz benzetmeler vardır. Bu aslında yazarın durumu okurun gözünde canlandırmasına yarayan yada kendi cinsel arzularını dışarı çıkaran durumlar olarak değerlendirilebilir. Bi erkeğin tahrik olması durumu ise kişiden kişiye değişir bu açlıkla açıkla, yaşanmamışlıkla açıklanabilir. Birazda karşı tarafın cüretkarlığı ile...

    YanıtlaSil
  2. cevap mı bekliyorsun yorum mu? :)

    YanıtlaSil
  3. Hmmm

    Önce sorular: Erkekler gerçekten de kadının en basit yerlerinden bile tahrik oluyorlar mı? Normal acıkır gibi sekse de açlık duyuyorlar mı?

    İkincisinin basitce cevabı: Evet!
    Yorum: Ama nedenindeki büyük pay kıştırtılmış erkekliğin değil, bastırılmış erkekliğin yarattığı boşlukta. Üstelik o boşluğun sadece kadınla da dolmadığı oluyor yöre yöre anadolu'da.

    Birincisine gelirsek: kadında ayak, topuk, göğüs, kalça, bel, bacak ve bileği hafife mi alıyorsun ne. :)

    YanıtlaSil
  4. Emre Yılmaz bey kaçak ama saygıdeğer bir yorum yapmış :)

    YanıtlaSil
  5. Dediklerinin birkaç tanesini hafife almıyorum da, diz kapağı, ayak beni şaşırtıyor :)

    YanıtlaSil
  6. öyle deme, anlattırma şimdi bana, öyle lök gibi diz kapağı vaaar bir de.. hadi öyle lök gibi olmayan diyeyim, öylesi var. arada da yerine göre epeyyce bi fark var. ayak beni konusuna hiç girmiycem, kim bilir kimde ne görmüş de vaktiyle şuuruna işlemiş işte adamcağızın.

    diğer yandan erkek gözüyle:
    kadınların herhangi bir zamanda herhangi bir erkekte herhangi bir şeyi seksi bulma kriterlerindeki belirsizlik ve oynaklığı çok daha derin, daha karmaşık ve haliyle daha tehlikeli buluyorum. bunu da demiş olayım yahut en azından dememiş olmayayım.

    YanıtlaSil
  7. aslında her açlık gibi bu da kontrol altına alınabilir fakat doyurulmadıkça tatmin olmayacaktır.
    her acıktığımızda yemek yemediğimiz gibi, biz etken erkekler her canımız cinsellik istediğinde sevişemeyiz.
    tabii bir de şu var, kesinlikle olaylar tek taraflı olmuyor,olmayacakta. doğamız bu...
    diğer bir unsurda yaş.20-30 yaş arasındaki bir genç için açlık 7/24 devam eder boyuta gelebilir yani ara sıra, hem erkek hem bayan için.
    cedric'in dediği gibi ; " 7 yaşındaysanız ve aşıksanız hayat gerçekten çok zor... "

    YanıtlaSil
  8. bu kaçak demesekte dengeli yaklaşım desek :))

    YanıtlaSil