30 Haziran 2010 Çarşamba

Erkeğin Eziği Hiç Çekilmiyor

Yakın bir zaman önce hayatımda nadir yaşayacağımı sandığım ve umduğum bir olayla karşı karşıya geldim.

Terk edildim.

Çok doluyum çok bu konuda. Herkes yaptığı gibi küfür tribine girip "adam değilsin ki zaten" şovuna girişmek istemiyorum ama buna beni o zorladı.

Şimdi bakıyorum Şubat ayının başından beri berabermişiz. Aklıma Tanpınar'dan girip Sartre'dan çıktığı aşırı romantik konuşması geliyor. Bu devirde böyle romantik adam kaldı mı ya şaşkınlığı yaşamıştım. Ellerini, bakışlarını, ses tonunu öyle kullanmıştı ki samimiyetine o an inanmıştım. Bu konuşmayı etkilemek istediğin her kıza yaptığını nereden bilebilirdim ki!? Meğersem profesyonelleşmiş haberim yok!

Doğum günümden 2 gün önce beni bırakmasına rağmen bu olayı yuttum. Diyeceksiniz ki üzerinden 2 ay geçmiş olmasına rağmen bu konuyu neden tekrar açtın. Çünkü bu aşağılık yaratık Facebook'ta, arkadaşlarım arasında dedikodumu yapıyor ve beraber olduğu şıllığın nasıl benden daha kaliteli, güzel, kültürlü olduğundan bahsederek sinirlerimi hoplatıyor. Hayır kız da bir şeye benzese bari. Kendisi gibi baba parası yiyen "oluyo mu yanee" sözcükleri ağzından eksik olmayan teresin teki.

Şimdi burada ağzımı bozuyorum.

Baba parasıyla okuduğu üniversitede, yine baba parasıyla aldığı arabayla, kiraladığı daireyle, Etiler'de eğlendiği kulüple caka satmaya çalışan bir insansın. Ezberlediğin "tavlama" konuşman dışında da bir halt bildiğin yok! Ancak tuttuğun takımın haline üzülür, yarın nerede ateşi söndüreceğini düşünürsün. Nedir seni özel yapan? Hiçbir özelliğin olmadığı halde nedir bu kendine güvenin?

Ama hata bende. Bu angutluklarını gördükten sonra kıçına tekmeyi basmalıydım. Hayır düşünüyorum, ağzım mı kokuyordu, ağdamı mı geciktirdim, PMS dolayısıyla ona mı patladım, kokoşlar gibi aşırı makıyaj mı yaptım ? Yoo hiçbiri. Tek sebep beni eline, avucuna alamaması. Düpedüz yönetememesi işte! Çok övündüğün başka performanslarının fosluğuna da burada girmeyeceğim. O küçük aklınla altedemediğin kişiyi dedikoduyla mı altedeceksin?

E sonra Türk kızları niye böyle, neden zorlar, neden kimseyi beğenmezler diyorlar. Böyle adamların neyini beğenelim!

20 yorum:

  1. sen baya kızmışsın ama kendi kıymetini biliceksin o üzülücek,insan her zman o kaybeder die düşünmeli sen kendini bildikten sonra en azından ben öle yapıyorum klişe ama deymiyo ya sıkma canını herşey gönlünce olsun...

    YanıtlaSil
  2. anladığım kadarıyla "hayat yanılgıdır duygularında" sözünü anlamana seninde zamanın var...bu sözüde 70'lerin Romantizm kralı İlhan İrem söyler bir şarkısının sonuda ama bir farkla o da reailist döneminde... realist ise birinin kendine göre olup olmadığını baştan görüp bilendir... sen burda yanlış yapmışsın... hem realist hem romantik biri lazım...

    YanıtlaSil
  3. Duygusal olarak çok bağlandığım bir insan değildi. Ama çirkeflik her zaman olduğu gibi yine koyuyor bana. İster istemez egomun esiri oluyorum. Bir türlü gururuma yediremiyorum bu hainliği...

    YanıtlaSil
  4. iyi o zaman geçmiş olsun. şeytanın ego dürtmelerinede kulak asmazsın inşallah..

    YanıtlaSil
  5. Aslında biliyoruz gerçeği..farklı olduğumuzu..adam gibi adam, kadın gibi kadın, insan gibi insan olduğumuzu..bizler yani olgun ve sufi yürekler konduramıyoruz insanoğluna kahpeliği, basitliği, hainliği, fitneliği..
    konduramıyoruz işte Tanrı nın yarattığı en değerli canlının hayvanlıkta ısrar etmesini..
    bizler yani yüreği sevgi ve saygı ile yoğrulmuş insanlar materyalist topluluklar içinde bir umut dürüst, saygılı, şefkatli ve yaren bir yürek ararız..
    bulduğumuzu sandığımızda yeriz en büyük kazığı..
    sonra baba evinde huzur bulmaya, kafayı toplamaya ve yeniden başlamaya hazırlarız kendimizi..
    oysa yeni bir kazığa kadardır tecrübemize güvenimiz..
    her zaman kaybederiz dışarıda aradığımız için herşeyi..
    oysa o sıcak sarı ev içimizde..
    gelen gelsin, hoşgelsin oraya..
    biz oturup bekleyelim..

    YanıtlaSil
  6. bazı erkekler vardır avrat kılıklıdır menfaatine ters düşersen seni hemen satar.bazı erkekler iki yüzlüdür çok rahat yalan söylerler.bazılarının aklı daima uçkurlarına dolaşır.kendini boşuna yıpratıyorsun böyle durumlarda vitesi boşa atmak gerek

    YanıtlaSil
  7. gerçeklerin bir huyu vardır.elbet bir gün su yüzüne çıkar.üzüldüm,sevindim.geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  8. bana sorarsanız ben birde o çocuğu dinlerdim ve şimdiki sevgilisini.
    aslında bizi zora sokan şey, olmayan şeyleri oluşturduktan sonra gerçekle yüzleşmek.
    öyle biri olmadığını anladığında ona karşı öfkelendin ama içten içe hata sendeydi, aldanmıştın. onunda hatası var tabi.
    bir de bu erkekleri genelleme mevzuuna karşıyım,rica ederim, her konuda değerlendirirken istediğiniz kadar sinirlenin ama yaşları yakmaya hakkınız yok. ben o erkeklerdenim diye demiyorum, bende öyle biri olabilirim veya olmayabilirim.
    şunu anlamalı iki tarafta, toz pembe dünyanın perileri ve kahramanları değiliz. padişah ve kraliçe değiliz.
    mesele çok su götürür vesselam, yinede yazarak biraz rahatlamışsın,geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  9. Olaylara değil de insan en çok kendine kızıyor galiba böyle durumlarda. Benimle uzaktan yakından alakası olmayan böyle birine nasıl kapıldım ve bile bile nasıl beraber oldumun muhakemesini yapmaya başlıyor insan. Ben de öyle olmuştu en azından :)

    YanıtlaSil
  10. Valla şimdi elemanı savunmak amacıyla söylemiyorum ama...

    önemli olan bu lafları kıça tekmeyi yemeden söyleyebilmek...

    Eğer o seni terketmeseydi.. bu nefreti kustuğun, bu kadar pislik bulduğun kişiyle hala birlikte olacaktın..

    Hatta eminimki böyle biri olduğunun en başta bile farkındaydın ama..
    o kendine güveni
    çevresi, ortamı
    işte siz kızlar buna yok diyemiyorsunuz...
    sonra da böyle şikayet ediyorsunuz...

    kız milleti değil misiniz.. hepiniz aynısınız.

    YanıtlaSil
  11. Hepinizin haklı olduğu yerler var. Fakat benim gibi mantık süzgecini iyi kullanan bir insan bile bazenleri ilişkinin hızına ya da duygusallığa kapılabiliyor. Bir umut dedim içimden hep. Yani o konuşmayı yapan insan içeride bir yerlerde olmalı dedim. Bu yüzden ayrılmadım ondan. Zaten son derece kısa bir ilişkimiz oldu. Ama bırakmayarak bir hata yaptım doğru...

    @Yılmaz Barış "Çevre, ortam"a kapılmayacak kadar kültürlü ve görgülü olduğumu sanıyorum. Bu yorumunuz çok ön yargılı olmuş. Kimseyi ilişkilerinden dolayı benimsemem, gelecekte de benimseyeceğimi sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  12. Birazcık aynaya bakmanı öneriyorum, kendini daha iyi gözlemleyebilir en azından bu tip serzenişleride kendi içinde yaşarsın. Internet bize tek birşeyi unutturmaya başladı, egomuzu törpülemek yerine biz daha da keskinleştiriyoruz.

    İnsanlar tercihleriyle yaşarlar, tercihleri için birini suçlamak, suçluysa bile aynı suça ortak olmak büyük hata olur.

    Doğada her canlının ve objenin duruşu vardır, senin duruşun neyi gösteriyor ? Seni nereye yöneltiyor hiç düşündün mü ?

    YanıtlaSil
  13. http://www.neticedeerkek.blogspot.com/ adresindeki blogları oku... kız milleti erkek milleti tartışmalarına farklı bakış açıları var. tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
  14. Beğenmediğiniz yorumları silmek savunduğunuz sözde demokrat ve özgürlükçü bakış açısına hem ters düşüyor, hemde içinde bulunduğunuz ego probleminizi kanıtlıyor Sena hanım.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  15. @kuduz Hiçbir yorumu silmedim ki. Sanırım sizin tarayıcınızda problem var. İlk yazdığınız yorum yukarıda duruyor zaten.

    Ayrıca duruşum son derece açık sanıyorum. Hata yapmak gibi de bir lükse sahip olduğuma inanıyorum. Bu benim hayatım. İfşa edip etmeyeceğime de ben karar veririm. Karakterli insan ne yaptığını bilen insandır. Bu hata yaparken de hata yaptığını bilmekle eş değerdir. Bazen insan bile bile hata yapar. Fakat bunu bildiği halde kendini alamaz. Keşke bizi daha iyi anlayabilseniz...

    YanıtlaSil
  16. :) Bu hikayeyi daha seinkanlı yazsaydın, az ironi katsaydın, biraz toplumsal geriliklerin edebiyat yönünü keşfetseydin muhtemelen bu blogun sahibi Çehov'un Türk kadın versiyonu olacaktı...

    YanıtlaSil
  17. olmayan ' teresin 'teki. bu cümledeki teres sözcüğü nedense okurken boğazıma kılçık gibi takıldı. hemen tdk yi açtım küfür olduğu için burada anlamını tekrardan yazmak istemiyorum ama zannedersem bir kızı bu sıfatla vasıflamak olmamış , çünkü teres deyince aklıma direk mahallede kahvenin dış tarafında oturup yoldan geçen ergen çocuğun birine naber lan teres diyen amca geliyor (türk filmi sahnesi olabilir ) ayrıca bu özeleştiriyi yapabilmeni takdir ettim .
    saygılar

    YanıtlaSil
  18. Kemal Tahir okumanın zararları diyelim "teres" için :)

    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  19. Bu gece tüm yazılarını okudum, şahsi kanaatim artık roman okumak yerine yazmayı deneme vaktindir...

    Ancak tüm blog yazıların arasında bende şok etkisi yaratan şu an altına yorum yazmakta olduğum bu yazın oldu...

    Neden mi?

    Sonuçta seni twitter'dan da takip etmekteyim son derece ağır başlı, aklı başında, kültürlü ve zarif bir genç kadınsın Sena...

    İşte bana şoku yaşatan da bu oldu aslında, yukarıda tariflediğim senin, senin bu yazında tariflediğin erkek cinsinden bir insanımsı ile ne işin olabilir?

    Bence o zat-ı muhtereme kızmak yerine, böyle bir hataya düşmenden dolayı sadece ama sadece kendine kızmalısın!

    İnsanlar hep hayatın tecrübelerden ibaret olduğunu, tecrübelerin ise ancak deneyimlenerek, yeri geldiğinde hata yaparak kazanılacağını söyler dururlar... Ancak bir anının edebi metin haline dönüşmesine sebep olan bu olayda 'bile bile lades' dejavusunu yaşamışsın...

    Bir daha yaşamamanı ama yazılarının da devamını dilerim...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Teşekkür ederim yorumun için soulbender.

    Beşer şaşar demişler.

    Arada ben de bir şeylerin esiri oluyorum maalesef :(

    YanıtlaSil